Hoe maak je het Talbinah recept?

Hoe maak je het Talbinah recept?

Recept voor Talbinah

Ingrediënten:
• 30 gram gerstemeel of 2-3 eetlepel
• 250 ml melk of plantaardige melk (ongezoete amandel melk bijvoorbeeld)
• 5-10 gram honing (optioneel)
• Snufje kaneel (optioneel)

Bereiding:
1. Verhit de melk:
Schenk 250 ml melk (of water) in een steelpan en verwarm het op laag vuur.
2. Voeg gerstemeel toe:
Roer langzaam 30 gram gerstemeel door de melk terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
3. Laat koken:
Laat het mengsel 5-7 minuten zachtjes koken. Blijf regelmatig roeren totdat het indikt tot een papachtige consistentie.
4. Voeg smaak toe:
Zoet de Talbinah naar smaak met honing en voeg een snufje kaneel toe voor extra aroma.
5. Garneer met notenmix:
Voeg de bijgeleverde notenmix toe als topping voor een knapperige en voedzame extra.
6. Serveer warm:
Geniet van je Talbinah als een heerlijke, gezonde en Sunnah-geïnspireerde maaltijd

Terug naar blog

Reactie plaatsen